Informatie over Casa Kamari

en waar onze vakantiehuizen in Portugal liggen. 

Ook voor overwinteren in de Algarve !!!

Wij wonen op een van origine “Portugese hoeve” en verhuren op de hoeve een 3 tal vakantiehuizen.

Wij zitten zo’n 9 kilometer ten noorden van Faro, net buiten het pittoreske plaatsje Estoi waar een oude Romeinse nederzetting, en een 19e eeuws paleis te bezichtigen zijn.

U bevindt zich bij ons direct in het prachtige bergachtige achterland met zijn, sinaasappel, amandel, vijgen, olijf en johannesbrood bomen, de schaapherders, de ezelwagens en alle andere typische taferelen die Portugal rijk zijn.

De typisch Portugese vakantiehuisjes zijn allen vrijstaand en zijn van alle benodigdheden voorzien (u hoeft dus alleen uw kleding en een strandlaken mee te nemen),

Er is een sprankelend 5 x 10 meter zwembad tot uw beschikking, dat zonder chemische producten wordt onderhouden. Met andere woorden, geen rode ogen, geen geïrriteerde huid en geen chloorlucht, alleen kraanwater met een heel klein beetje zeezout.

Verder is er een schommel voor de kleintjes, een tafeltennistafel, een Jeu de boules-plaats en het hele terrein is ommuurd zodat kinderen altijd in de buurt blijven.

Regelmatig worden er barbecue avonden georganiseerd en er kunnen dagtochten worden gemaakt om de Algarve beter te leren kennen.

Op het terrein zijn er mountainbikes te huur.
Tevens kan er een auto worden gehuurd (die op het terrein wordt afgeleverd of als u dat liever heeft kunnen we er ook voor zorgen dat de auto voor u klaarstaat op de luchthaven).

Op verzoek kunnen wij op de dag na uw aankomst een ontbijt verzorgen (speciaal voor als u in de avond aankomt en geen tijd of zin meer heeft om nog boodschappen te doen), de kosten hiervoor zijn € 8,00 per persoon, zo kunt u ontspannen aan uw vakantie beginnen!

Ook kunt u tegen een kleine vergoeding door ons uw was laten doen.

Het vliegveld en het strand zijn zo’n 15 minuten van ons vandaan.
Het Faro strand is een mooi vlak en uitgestrekt strand.

Op 100 meter afstand van uw vakantiehuis bevindt zich een typisch Portugees restaurantje alwaar u zeer goedkoop verschrikkelijk lekker kunt eten. Vooral voor de visliefhebbers is het hier aangenaam vertoeven, uiteraard zijn er ook volop vleesgerechten te krijgen. Er wordt in dit restaurant regelmatig een Fado avond georganiseerd, dit is echt de moeite waard.

Fado in Flor de Ameixa

Op 1500 meter afstand kunt u uw eerste levensbehoeften kopen (buurtwinkel en slager) verder zijn er diverse grote supermarkten in de buurt die tot 23.00 uur open zijn.

Vers brood wordt iedere dag op bestelling op het terrein geleverd, om 09.00 uur liggen uw bestelde broodjes op u te wachten. (niet op zondag)

Een Bushalte vindt u op 100 meter afstand, echter gaat de bus maar 3 x per dag richting station Faro, van daaruit kunt met de bus of trein verder reizen.

Unieke service bij Casa Kamari!!

In iedere woning ligt een Noodhulp kaart (formaat creditkaart), welke voor u als gast is bedoeld.
Deze kaart kunt u gemakkelijk in uw  portemonnee meenemen en geeft u recht op een aantal gratis services in geval van nood.
Op de kaart staat een telefoonnummer dat u kunt bellen indien u bij een noodsituatie een verbale vertaling nodig heeft (ongeval, ziekenhuis, dokter), de meeste toeristen speken immers de Portugese taal niet.
De kaart is geregistreerd bij “ECDE International” (iMergencies) en mocht het onverhoopt nodig zijn kunnen hulpdiensten via de kaart traceren waar u in Portugal verblijft (in dit geval Casa Kamari)

Voor uitgebreide informatie over iMergencies en wat zij allemaal doen, kunt u op het logo klikken.

logofinal2preto


Een stukje veiligheid:

Wij zijn beiden getraind als eerste hulpverlener, en kunnen dus ook reanimeren als dat nodig is. Vandaar dat wij hebben besloten om een AED (Automatische Externe Defibrillator) aan te schaffen en op het complex te hangen, dat geeft een veilig idee.


We gaan er niet van uit dat er iets gebeurt maar een ongelukje zit zoals u weet in een klein hoekje.

AED op Casa Kamari

Voor weglopende kinderen is er ook een oplossing, klik hieronder voor meer informatie.
please-call-mom-300x219

De Coördinaten voor uw navigatie systeem zijn N37°06’35”  en W7°54’51”

 shopify analytics tool