“Casa Kamari” voor uw vakantiehuis in de Algarve Portugal

Casa Kamari Vakantiehuizen Algarve Portugal

Vanuit uw vakantiehuis zijn er tal van bezienswaardigheden te bezoeken in de o zo mooie Algarve.
Hier vindt u een kleine greep uit de vele mooie plekjes in de Algarve die een bezoek absoluut waard zijn.

Palácio de Estoi:

Pousada de Estoi is deel van het paleis van Estoi. Het paleis is gebouwd in de 19e eeuw en behoorde toe aan de rijke burggraaf van Estoi. Na twintig jaar bouwen werd er een groot feest gehouden in de tuinen om het paleis van Estoi in te wijden. Na de dood van de burggraaf werd het paleis door zijn familie bewoond tot 1987. Daarna werd het gekocht door de gemeente van Faro. Sinds enkele jaren behoort Pousada de Estoi tot de Pousada’s en is het een hotel. Het Paleis van Estoi ligt op 3 autominuten bij ons vandaan.

Paleis Estoi vlakbij uw vakantiehuis van Casa Kamari

Tavira:

Tavira, bestaat uit twee gedeelten, en wordt gescheiden door de rivier de Galâo , Het plaatsje is omringd door de restanten van een stadswal. Tavira wordt ook weleens Venetië van de Algarve genoemd. De Moorse invloeden zie je in dit stadje nog volop. Loop door de gezellige binnenstad , vele huizen zijn nog betegeld met mooie oude tegels.

Tavira een aanrader van Casa Kamari Vakantiehuizen

Ponta da Piedade:

Ponta da Piedade ligt op ongeveer een uurtje rijden maar is een must.
Schitterende rotsformaties in zee vormen een fantastisch schouwspel.

ponta-da-piedade  een aanrader van Casa Kamari Vakantiehuizen

Faro Stad:

Faro is sinds 1756 de hoofdstad van de Algarve en ook de toegangspoort voor wie met het vliegtuig in deze streek aankomt. U wordt verwelkomd in de tuin Jardim Manuel Bívar, de belangrijkste ontmoetingsplaats met uitzicht op de jachthaven, de Ria Formosa en de zee.

Via de boog Arco da Vila bereikt u het oude stadsdeel, dat ook bekend staat als “vila adentro”. Binnen de stadsmuren bevindt zich de Porta árabe (Arabische poort) uit de 11e eeuw, de oudste hoefijzervormige boog van Portugal. Deze boog vormde de toegang tot de stad voor wie van over zee kwam, heus de moeite waard!

Faro stad wordt u aangeraden door Casa kamari Vakantiehuizen

Stranden:

In de Algarve vind je smalle strandjes tussen spectaculaire rotsen maar ook brede zandstranden achter hoge duinen. De stranden in het oosten zijn relatief wat rustiger, die in het westen zeer populair (vooral in de zomer). De costa Portugal in de Algarve, een greep:

Praia da Marinha, is volgens velen het mooiste strand van de Algarve. Sterker nog, het werd al diverse keren uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Op dit strand zie je veel steile rotsen en kliffen in allerlei kleuren. Maar dit is ook bekend als het meest heldere water van heel Portugal.

Praia_da_Marinha wordt u ook aangeraden door Casa kamari Vakantiehuizen

Praia do Anção, dit strand ligt tussen Quinta do Lago en Vale de Lobo waar bekende personen komen om ‘gezien’ te worden.

Ook Praia-do-Ancao wordt aangeraden door Casa kamari Vakantiehuizen

Praia da Manta Rota, Praia de Manta Rota heeft een lengte van 10 km, te beginnen bij het dorpje Manta Rota tot aan het oostelijke uiteinde van de Ria Formosa. De toegang tot het strand is door middel van verhoogde houten voetpaden over de zandduinen, dit is niet alleen makkelijk voor bezoekers met een handicap, maar ook om de duinen te beschermen. Praia de Manta Rota is minder bezocht dan het naburige Praia de Monte Gordo en biedt een aantal rustige gebieden, weg van de drukte, in het bijzonder aan de uiteinde van het strand richting Ria Formosa.

Manta-rota vindt Casa kamari Vakantiehuizen de moeite van bezoeken waardshopify analytics tool